Над 690 000 пенсионери още днес ще получат еднократно допълнително плащане

...
Над 690 000 пенсионери още днес ще получат еднократно допълнително плащане
Коментари Харесай

3 доплащания към пенсията през февруари

Над 690 000 пенсионери още през днешния ден ще получат еднократно в допълнение заплащане от 75 лв., за това, че са приключили имунизационния си цикъл непринудено. Това разгласи общественият министър Георги Гьоков.

Той изясни още, че с пенсиите за февруари ще бъдат изплатени спомагателни суми на възрастните хора, които през януари са получили по-ниски суми от сбора на пенсията и добавката за Коронавирус по отношение на декември 2021 година По този метод заплащанията за януари би трябвало да се изравнят с тези от декември.

 „ Такива заплащания ще има до края на месец юни ”, увери министър Гьоков.

По думите му няма да има нито един пенсионер, който да получава по-ниска пенсия плюс Коронавирус добавката, от декемврийската. 



" След изплащането на януарските пенсии, в чийто размер директно отражение откри преизчислението на пенсиите от 25 декември и намаляването на Коронавирус добавката от 120 на 60 лева, се сътвориха нереалистични упования у огромна част от пенсионерите. Основна причина за това бе терзанието, че крайната сума е по-ниска спрямо изплатената сума от последните месеци на предходната година ", сподели още общественият министър. 

Той добави, че нарастването на размера на пенсиите е приблизително с 61,25 лева

Кого да търсим при въпроси за пенсионирането

" В пенсионната история през последните 12 години няма такова огромно нарастване в границите на една година. През януари обаче при забележителна част от пенсионерите изплащаната сума беше в минус ", сподели още Гьоков. 

" През февруари към пенсията ще има още 3 доплащания – Коронавирус добавка от 60лв., доплащане за февруари за постигане на размера на декемврийската пенсия, както и доплащане за януари за постигане на декемврийската пенсия ", посочи министърът. И акцентира, че още веднъж ще има разминаване сред януари и февруари. 

По думите му в размера на януарските заплащания влизат доплащания и за 7 дни от декември.

Как да разберете къде се осигурявате за втора пенсия

„ Няма пенсия, изплащана за цялостен застрахователен стаж и възраст, по-ниска от линията на бедността ”, сподели Гьоков. При отпусканите обществени пенсии обаче това може да се случи.

„ Волята ни е посредством системата за обществено подкрепяне да подпомогнем тези пенсионери, чиито приходи са под линията на беднотия, в случай че дават отговор на изискванията за подкрепяне ”, сподели Гьоков.  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР